6.4.3. Как да сравня правилно справка в barsy с дневен финансов отчет?

Ето за какво трябва да внимавате, ако сравнявате справка за продажби в системата и Дневния Финансов Отчет(Z- отчет).

1. Сравнявайте по касов период

Ако сравнявате оборот от дневния финансов отчет, излязъл от фискалното устройство, със справка за продажби в barsy, e много важно тази справква да е по касови периоди, а не по календарни. Това е необходимо, защото периодът на отчет за фискалното устройство е от едно приключване на деня, до следващото приключване на деня. Тази особеност предполага проследяване на справката по касови периоди, за да се защитите от евентуално разминаване.

2. Филтрирайте правилните начини на плащане

Чрез опцията за филтриране в справката, е небходимо да филтрирате визуализация само за фискалните начини на плащане. Ако имате продажби с нефискален начин на плащане(напр. Банков превод) в този ден, не трябва да ги включвате в справката, тъй като в Дневния отчет от устройството този начин на плащане не е включен. Ако не сте сложили правилните филтри, може да видите по-голяма сума в barsy, отколкото в дневният финансов отчет на устройството.

3. Взимайте предвид сторното, което сте направили в системата

Към момента, ако не сте на BETA версия, при сторниране в системата информацията не се отразява във фискалното устройство. Т.е на дневния финансов отчет няма да направеното сторно за деня. В този случай, би могло да виждате по-малка стойност в barsy и повече в дневния финансов отчет.

4. Маркирана ръчно касова бележка

Ако използвате касов апарат, вместо фискален принтер, е възможно да имате маркирана сметка ръчно в апарата. В тази ситуация системата няма как да знае, че сте извършили фискалната операция, тъй като фискалното устройство не връща данни към Barsy, ако е извършена ръчна операция.

Important

Това важни и за служебно въведени/изведени суми.

5. Сторнирана сметка с нефискален начин на плащане

Сметка, приключена с фискален начин, отразена във ФУ (фискално устройство), сторнирана с нефискален начин: в тази ситуация Barsy не изпраща информация към ФУ. Съответно складовите наличности не се изтеглят от склада, а сумата не постъпва в справките за продажби.

6. Приключена сметка със задна дата

Приключена сметка със задна дата: Ако на 07.12 сте приключили дадена сметка, но с документ дата - 06.12, то операцията в Barsy ще бъде регистрирана с тази дата, а стойността във ФУ - с дата 07.12.

Note

Ако въпреки, че сте направили справката коректно, виждате разлика, можете да:

Натиснете бутон ПОМОЩ, както сте на справката, която гледате с включени всички филтри, които използвате.

Към съобщението от вас, трябва да прикачите снимка на дневния отчет, с който сравнявате.

Опишете каква е разликата и проблема подробно.

По този начин ние ще можем да направим проверка във връзка с разминаването.